Het verhaal van Marleen

Even voorstellen

Naam: Marleen
Leeftijd: 30
Woonplaats: Ibiza
Werk: eigenaresse van 24Nannies en 24Around

Wat is de invloed van je werk op jouw leefstijl?

"Ik kon soms laat ontbijten waardoor ik begon met het overslaan van een belangrijke maaltijd en ging daardoor mijn hele eetschema aanpassen gedurende de dag. Daardoor veranderen op zo’n dag de tijden dat ik at, waardoor ik ‘s avonds laat met een volle maag naar bed ging en weer slechter sliep, of veel honger kreeg op onhandige momenten."

Als onderneemster die alleen woont is het soms een kunst om je aan een bepaald ritme te houden. Natuurlijk zijn er wel dagelijkse bezigheden met vaste tijden, maar werken voor jezelf kan nogal wat roet in het eten gooien qua structuur. Ik kon soms laat ontbijten waardoor ik begon met het overslaan van een belangrijke maaltijd en ging daardoor mijn hele eetschema aanpassen gedurende de dag. Daardoor veranderen op zo’n dag de tijden dat ik at, waardoor ik ‘s avonds laat met een volle maag naar bed ging en weer slechter sliep, of veel honger kreeg op onhandige momenten. Daardoor belandde ik in een vicieuze cirkel van onregelmatige eten. Mijn lijf was moe en minder fit, waardoor ik vervolgens weer trek kreeg in eten dat minder goed was voor mijn lijf. En dat terwijl ik vrijwel elke dag aan sport deed en de energie ook hard nodig had.

Wat was the struggle?

Zodra ik moe of gestresst was, was mijn zelfbeeld lager of voelde ik me niet fit. Daardoor neigde ik te eten wat mij verstandig leek voor mijn figuur en at ik vaak ook vrij snel. Of ik ging meer sporten om het te compenseren.. Daardoor at ik ook vaak niet gevarieerd genoeg, waardoor het gebrek aan energie eigenlijk niet verdwijnt en je jezelf ook niet fitter gaat voelen, of zelfs erg moe omdat ik ook nog had gesport.

Pas op het moment dat ik weer voldoende sliep en weer ging eten op regelmatige tijden met wat meer rustmomenten tussendoor, kwam er ook een einde aan mijn negatief zelfbeeld en het energiegebrek. Nu eet ik op basis van wat mijn lijf die dag nodig heeft. Dit is een heel ander uitgangspunt waarmee ik eigenlijk de negatieve kenmerken van het slechter eten en slapen vooraf al ondervang.

Wat heeft het coachingstraject van Greens jou gebracht?

"Door het coachen van Rosa heb ik juist gemerkt dat ik op de goede weg was qua eten, dat ik me niet ‘dik’ hoefde te voelen, en dat het juist gaat om een gezonde basis voor je lijf creëren waardoor je je ook goed blijft voelen."

Het is dus dankzij haar coaching dat ik heb ingezien dat mijn voeding lang zo slecht niet was, maar ik vooral meer rust en regelmaat moest inbouwen in mijn eet- en slaappatroon. Hierdoor voel ik me nu een stuk fitter en zit ik veel lekkerder in mijn vel! Het is een stuk vertrouwen wat ze me heeft meegegeven door inzicht te creëren. Natuurlijk heb ik nog altijd uitschieters, klopt er soms niets van de tijden waarop ik eet of heb je dagen dat het gewoon niet lukt om op tijd te eten. Maar deze dagen veranderen vervolgens niets aan mijn algehele eetpatroon omdat ik het weer kan doorbreken door de draad weer oppak. Rosa heeft ook veel handige tips gegeven om gevarieerder te eten en leuke recepten waar ik mee aan de slag kon.

Hoe voel je je nu?

Ik voel mij nu fit en zeker, omdat ik weet dat deze leefstijl bij mij past en dat ik dit goed vol kan houden. Dus op de dagen dat het wel zo is dat ik meer eet, alcohol drink of uit eten ga, het geen lange termijn invloed meer heeft op mijn zelfbeeld, figuur of energielevel. Ik ben wat geminderd met sporten om tevens rustmomenten te kunnen inbouwen, dus er is ook ruimte voor herstel. Daar voel ik me al met al een stuk gelukkiger bij!

Heeft Marleens verhaal je geïnspireerd of nieuwsgierig gemaakt? Plan een vrijblijvende kennismaking met mij, dan bespreken we wat ik voor jou kan betekenen!

Lees verder

Nieuwsbrief illustratie
Niks missen op het gebied van een gezonde leefstijl?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates en inspiratie over een gezonde leefstijl.
Geen reclame!