Het verhaal van Mark

Even voorstellen

Naam: Mark Nijhuis
Leeftijd: 40
Woonplaats: Nijmegen
Werk: Horeca ondernemer

Hoe waren jouw klachten van invloed op je dagelijks leven&werk en andersom?

Vanaf mijn 20ste werk ik fulltime in de horeca en van mijn 23ste als zelfstandig ondernemer.  Nu ben ik 40 en met name op het gebied van voeding is er de afgelopen jaren een nogal ongezonde levensstijl ingeslopen. Onregelmatige werktijden, relatief veel stress en lange dagen waarbij eten altijd achteraan op het prioriteitenlijstje stond.  Jarenlang ontbeet ik niet en nam laat in de middag, terwijl het werk doorging, een lunch op de vuist. Vervolgens nam ik avond eten op onregelmatige tijden. Al die jaren had ik heel veel maag- en darmklachten, waarvoor ik ook onder behandeling van specialisten ben geweest. Iedere dag had ik meerdere momenten met ondraaglijke buikpijn en buikloop. Sociaal had dat veel impact. Heel veel feestjes, diners, en borrels heb ik afgezegd of vroegtijdig verlaten.

Wat heeft het coachingstraject van Greens jou gebracht?

Onlangs kreeg ik na een maagbloeding de mededeling van de huisarts dat PDS (prikkelbaar darmsyndroom) bij mij gediagnosticeerd was. Alle klachten vielen ineens binnen een diagnose en het had een naam. Met Rosa ben ik toen direct gestart met een verandering van mijn levensstijl en hebben we een FODMAP arm dieet geïntroduceerd. Bizar om erachter te komen dat bepaalde producten waarvan ik dacht dat ze voor mij gezond waren juist bijdroegen aan het klachtenpatroon.

De combinatie van het uitsluiten van bepaalde productgroepen en het inbouwen van veel meer regelmaat in voeding heeft een bizarre verbetering teweeg gebracht.

"Ik voel me fitter dan ooit en heb voor het eerst in 20 jaar bijna geen tot helemaal geen darmklachten meer. Ik moet zelf nog wennen aan dat feit!"

Door de begeleiding en het duidelijke voedingsplan van Rosa is het heel snel zoveel beter geworden. Nu is het een kwestie van verder bouwen aan de juiste voeding/dieet samenstelling. Ik kijk daar naar uit en heb er veel vertrouwen in. De motivatie om dit echt als mijn nieuwe leefstijl te zien is er doordat ik geen klachten meer heb!

Heeft Marks verhaal je geïnspireerd of nieuwsgierig gemaakt? Plan een vrijblijvende kennismaking met mij, dan bespreken we wat ik voor jou kan betekenen!

Lees verder

Nieuwsbrief illustratie
Niks missen op het gebied van een gezonde leefstijl?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks updates en inspiratie over een gezonde leefstijl.
Geen reclame!